Sistemul Național de Garanție-Returnare din România: RetuRO deschide Registrul de Ambalaje pentru producători

AMBALAJE. RetuRO, administratorul Sistemului Național de Garanție-Returnare (SGR), a anunțat lansarea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea produselor care vor fi integrate în sistem.

Producătorii din România de băuturi, inclusiv apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, care utilizează ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 litri și 3 litri, au acum posibilitatea să-și înregistreze produsele SGR în platforma RetuRO.

Înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024. După această dată, se va aplica o taxă stabilită conform contractului de prestare de servicii între RetuRO și producători.

Producătorii interesați pot începe procesul de înregistrare accesând site-ul RetuRO și conectându-se la conturile lor personale. În categoria “Profilul Meu,” se află un ghid detaliat cu pașii necesari pentru înregistrarea corectă a produselor SGR. Producătorii au două opțiuni pentru înregistrare: individual sau înregistrare multiplă.

În cazul producătorilor cu mai multe produse de înregistrat, înregistrarea multiplă este opțiunea recomandată, permițând adăugarea progresivă a mai multor produse și încărcarea lor pentru înregistrare simultană. Procesul de înregistrare se finalizează cu succes atunci când producătorii primesc un email de confirmare.

RetuRO încurajează toți producătorii să aleagă varianta care se potrivește nevoilor lor, luând în considerare profilul afacerii lor, și să finalizeze înregistrarea produselor cât mai rapid posibil. Datele furnizate de producători în Registrul de Ambalaje SGR trebuie să fie corecte și precise, deoarece acestea vor fi utilizate ulterior pentru identificarea produselor SGR la toate punctele de colectare, inclusiv la automatele de preluare a ambalajelor de băuturi (RVM).

Implicarea activă a producătorilor în acest proces este esențială pentru buna funcționare a Sistemului de Garanție-Returnare în România.

Misiunea RetuRO este să implementeze cel mai mare proiect de economie circulară din România, respectiv Sistemul de Garanție-Returnare. Acest proiect va contribui la un mediu mai curat și mai ecologic în țară, ajutând la atingerea obiectivelor de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. Sistemul de Garanție-Returnare va revigora piața de reciclare din România, oferind cantități semnificative și de calitate de materie primă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare