UPDATE – SITUAȚIE DE URGENȚĂ – Explozie într-un bloc din Piața Armatei din Târgu Mureș

EXPLOZIE. În această dimineață, în jurul orei 3, s-a produs un incendiu urmat de o explozie într-un apartament de la parterul unui bloc situat în Piața Armatei din Târgu Mureș. Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă (ISU) Mureş, un bărbat a fost rănit și transportat la UPU pentru investigații medicale și 18 persoane (dintre care 4 copii) au fost evacuate.

 

La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, a mai informat ISU Mureş.

 

UPDATE: Bărbatul internat în spital are arsuri uşoare, fiind în stare stabilă. Alimentarea cu gaz este sistată. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată. Alimnetarea cu apă nu a fost sistată, branșamentul nefiind afectat de deflagrație.

 

Conform examinărilor de specialitate, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Mureş susține că structura de rezistenţă a blocului nu este afectată. Locatarilor li s-a permis să se întoarcă în apartamente. Aceștia nu au solicitat ca autoritățile să le acorde cazare de urgență, solicitând doar asigurarea pazei bunurilor, ţinând cont de faptul că uşile afectate de deflagraţie nu se mai închid.

 

Autoritățile analizează situația pentru a le acorda locatarilor afectați ajutoare de urgenţă. Reluarea alimentării cu gaze naturale se va face doar după o revizie pe care o va face o firmă autorizată. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare