Șoferii cu permise de conducere pe cale de a expira vor fi notificați prin SMS și e-mail

INOVAȚIE. Începând cu data de 1 iulie 2024, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (D.G.P.C.Î) a implementat un nou serviciu electronic destinat informării cetățenilor cu privire la expirarea permiselor de conducere. Acest serviciu va trimite notificări automate prin SMS și e-mail către deținătorii de permise, cu 30 de zile înainte ca acestea să expire. În plus, dacă permisul de conducere expiră și nu a fost reînnoit, se va transmite automat o notificare suplimentară în ziua imediat următoare.

Mesajul de notificare va conține următoarele informații: data exactă a expirării permisului de conducere, seria acestuia și un link direct către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro. Acest link permite deținătorilor de permise să își programeze reînnoirea într-un interval de timp favorabil, în funcție de disponibilitatea locurilor la centrele D.G.P.C.Î.

Serviciul de transmitere a notificărilor prin SMS și e-mail se va realiza automat pentru toți cetățenii care au furnizat aceste informații în momentul depunerii cererii pentru eliberarea unui nou permis de conducere. Este important de menționat că utilizarea acestui serviciu este gratuită și face parte din demersurile de digitalizare a serviciilor oferite de D.G.P.C.Î, facilitând interacțiunea cetățenilor cu instituția în vederea reînnoirii permiselor de conducere într-un mod simplificat și eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare