“Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, primește premiul LA Times pentru ficțiune

PREMIU. Solenoidul lui Mircea Cărtărescu a fost declarată cartea de ficțiune a anului în Statele Unite de către Los Angeles Times.

“Capodopera lui Mircea Cărtărescu, Solenoid, este genul de text literar uimitor ale cărui nenumărate calități ies la iveală din orice fragment ales la întâmplare. Ancorat în mediul comunist din Bucureștiul anilor ’70 și începutul anilor ’80, naratorul acestui anti-roman este un profesor de la o școală obișnuită care, prin mit, basm, vis, halucinație și povestire realistă, își scurtează copilăria și tinerețea, locul de muncă și colegii și, ei bine, întregul univers”, a declarat juriul.

Solenoid a apărut la Editura Deep Vellum, cu sprijinul ICR, prin programul de susţinere a traducerilor TPS şi a făcut obiectul unei intense campanii de promovare, realizată de ICR New York şi Deep Vellum alături de mai mulţi parteneri americani.

Între 3 şi 14 aprilie, într-un veritabil maraton de evenimente cu casa închisă, Mircea Cărtărescu s-a întâlnit cu cititorii americani în San Francisco, Seattle, Dallas, Houston şi New York.

Solenoid este cel mai mare succes de critică şi de public al lui Mircea Cărtărescu în spaţiul de limbă engleză. Presa americană a comentat cartea în termenii cei mai laudativi, potrivit ICR New York.

Mircea Cărtărescu este primul scriitor român căruia i se acordă acest premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare