SOLICITARE – Peste 250.000 de euro pentru amenajarea noului adăpost al ierbivorelor africane de la Zoo Tîrgu Mureș

0
262
Antilopele Oryx pot fi văzute în România doar la Tîrgu Mureș

ZOO. Noul adăpost pentru speciile de ierbivore africane de la Grădina Zoologică din Tîrgu Mureș s-ar putea edifica dacă municipalitatea va aproba plata a 250.000 de euro, o solicitare în acest sens, care vizează construirea unui adăpost interior, fiind deja făcută de directorul Horațiu Gorea.

 

Urgența ar consta în faptul că în lipsa unor adăposturi corespunzătoare există o interdicție de a înmulți exemplarele din speciile rare (cum ar fi zebrele Grevy’s sau antilopele orix/oryx) care în România se găsesc doar la Grădina Zoologică din Tîrgu Mureș. De asemenea, conducerea parcului zoologic a anunțat administrația publică locală că dacă nu se va construi, în regim de urgență, un nou adăpost pentru ierbivorele africane există riscul ca acestea să trebuiască să fie relocate în alte grădini zoologice din Europa.

 

Pentru noul adăpost există un studiu de fezabilitate (SF) finalizat care estimează investiția în edificarea acestuia la 1.183.039 de lei (cea mai mare parte, 980.857 de lei costând construcția efectivă și materialele necesare). Conform SF-ului, adăpostul iebivorelor africane ar urma să fie edificat în maximum 12 luni.

 

 

Conform conducerii Grădinii Zoologice Tîrgu Mureș, numărul de vizitatori este în continuă creștere, în anul 2017 a fost de peste 300.000, iar în anul 2018, din ianuarie până în 15 iunie, au fost peste 150.000 vizitatori. Prețul unui bilet variază între 2,5 lei și 20 de lei/persoană. Grădina Zoologică este deservită de 34 de angajați, iar în 2018 municipalitatea i-a repartizat un buget de 6,9 milioane de lei (din care 4,4 milioane de lei credite angajament).

 

msnews

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ