Somon imprimat 3D: O revoluție în industria alimentară vegană

GASTRONOMIE. Compania austriacă de fructe de mare pe bază de plante, Revo Foods, a dezvoltat cu succes o inovație remarcabilă în lumea culinară: fileul de somon imprimat 3D, numit “THE FILET – Inspired by Salmon”. Acest produs revoluționar este creat folosind alge, proteine de mazăre și micoproteine de la compania suedeză Mycorena. Ceea ce face acest somon imprimat 3D atât de special este că reușește să păstreze conținutul de Omega-3, toți cei 9 aminoacizi esențiali și vitaminele A, B2, B3, B6, B12 și D2.

Revo Foods a dezvoltat această alternativă vegană la somon cu scopul de a satisface cererea tot mai mare pentru produse vegetariene, dar și pentru a recrea autenticitatea gustului care atrage consumatorii. Acestă realizare marchează o piatră de hotar în domeniul imprimării alimentelor la scară industrială prin tehnologia 3D și deschide drumul către o eră în care alimentele pot fi personalizate în funcție de preferințele clienților.

Robin Simsa, CEO al Revo Foods, afirmă: “Nu creăm doar o alternativă vegană, ci modelăm viitorul alimentelor în sine.” Acestă declarație reflectă ambiția de a crea produse culinare sănătoase și delicioase, care să îndeplinească așteptările consumatorilor.

În ceea ce privește procesul de creare a somonului imprimat 3D, Revo Foods a utilizat seringi de calitate alimentară pentru a menține materialul de imprimare. Ingredientele sunt apoi depuse strat cu strat printr-o duză de calitate alimentară înainte de a injecta matricea asemănătoare unui filament a fileului de pește vegan. Rezultatul final este un produs care amintește de somon, dar este bogat în valoare nutritivă, datorită proprietăților micoproteinei.

Industria alimentară 3D permite o control mai precis asupra procesului de producție, oferind produse care nu ar putea fi realizate prin alte mijloace. Lista de ingrediente pentru fileurile de somon include proteine din ciuperci și soia, vitamine esențiale, precum și lianți și aditivi. Culorile adecvate sunt obținute prin intermediul coloranților.

Revo Foods a adoptat această inovație tehnologică ca răspuns la problemele grave cu care se confruntă industria pescuitului, inclusiv supraexploatarea pe scară largă a stocurilor de pește. Echipa afirmă că industria pescuitului este, de asemenea, responsabilă pentru poluarea oceanelor cu plastic, iar o prăbușire a biodiversității marine ar avea consecințe ireversibile. Cererea continuă de fructe de mare, în ciuda problemelor precum pierderea recifelor de corali și creșterea nivelului de toxine și microplastice, este o altă motivare pentru dezvoltarea acestor alternative vegane.

Revo Foods a obținut o finanțare de 1,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea acestei tehnologii revoluționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare