Sondaj CURS – peste 80% dintre români susțin scurtarea mandatului președintelui

SONDAJ. Mai mult de 80% dintre români susțin scurtarea mandatului președintelui de la 5 ani la 4 ani, potrivit unui sondaj realizat de CURS și publicat de news.ro. Această modificare este considerată benefică de către majoritatea respondenților, cu 82% exprimându-și acordul, în timp ce 15,3% consideră că este o idee proastă.

În ceea ce privește relația dintre președinte și premier, opinia publică este împărțită. Aproape jumătate dintre români (48,5%) sunt de părere că este mai bine ca cei doi să facă parte din aceeași tabără politică, pentru a evita certurile și instabilitatea. În schimb, aproape aceeași proporție (49,4%) consideră că este mai benefic ca șeful statului și șeful Guvernului să provină din tabere politice diferite, astfel încât să se poată controla reciproc, chiar cu riscul de a exista divergențe și instabilitate.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-29 februarie, prin interviuri telefonice, cu un eșantion de 1.100 de persoane cu vârsta de 18 ani și peste. Acuratețea datelor este de ± 2,95%, iar gradul de încredere este de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare