Sondaj de Sf. Valentin – relațiile amoroase la locul de muncă sunt relativ frecvente în România

SONDAJ. Socializarea și faptul că angajații români își petrec o mare parte din zi la serviciu favorizează apariția relațiilor romantice la birou. Potrivit unui sondaj realizat de Ziua Îndrăgostiților de către platforma de recrutare online BestJobs, locul de muncă este în continuare cel mai des întâlnit loc în care angajații își găsesc jumătatea, iar activitățile și excursiile cu echipa în afara biroului (cum ar fi activitățile de team building) pot crea un context propice pentru apariția unor astfel de relații.

Studiul a arătat că 35% dintre angajații români și-au cunoscut partenerul actual la locul de muncă sau au avut în trecut relații rezultate în urma interacțiunilor profesionale. Peste 39% au declarat că aceasta este cea mai ușoară modalitate de a-și găsi perechea, comparativ cu 13% care apelează la rețelele de socializare, la prieteni comuni (peste 12%) sau la ieșirile în oraș (aproximativ 11%).

În același timp, 48% sunt siguri că relațiile romantice pot apărea între colegi în timpul activităților cu echipa din afara biroului, iar 1 din 2 angajați cunoaște cel puțin o situație în care colegii au dezvoltat o astfel de relație în timpul unui team building.

15% dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs au declarat că au lucrat sau lucrează în prezent cu partenerul lor în aceeași companie. Dintre aceștia, 35% au spus că principalul avantaj este că își înțeleg suișurile și coborâșurile, 19% cred că astfel se pot sprijini reciproc cu informații, iar 16% se inspiră de la partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ.

De asemenea, 16% consideră că se simt mai bine la locul de muncă atunci când lucrează împreună cu partenerul lor și reduc astfel șansele de epuizare (aproximativ 7%), mai ales în contextul în care împart un birou la domiciliu.

Pe de altă parte, problemele personale pot interfera cu munca și viceversa (48%) într-o astfel de relație. În plus, pot exista, de asemenea, posibile acuzații de favoritism (20%) și dificultăți în planificarea vacanțelor în același timp (12%). Alte dezavantaje includ numărul mare de conflicte la locul de muncă, bârfele de la birou și lipsa de siguranță la locul de muncă.

Doi din trei respondenți au declarat că firma pentru care lucrează nu ar sărbători Ziua Îndrăgostiților. Dintre cele care sărbătoresc, peste 6% vor organiza o mică petrecere după program cu toți colegii, deoarece Ziua Îndrăgostiților nu se referă doar la relațiile romantice.

Sondajul a fost realizat în ianuarie și februarie pe un eșantion de 1.077 de utilizatori de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare