Soós Zoltán: ”Bătălia calificărilor se dă la Târgu Mureș!”

COMUNICAT DE PRESĂ.Orașul nostru contează, în sfârșit, pe harta sporturilor. Vineri, ne-am bucurat de premierea a peste 600 de sportivi, în cadrul Galei Sportului Mureșean, dar și de un succes spectaculos al baschetbaliștilor de la CSM Târgu Mureș împotriva echipei Steaua București. Săptămâna aceasta, o dedicăm sportului în apă – și anume polo-ului, și susținem selecționata României! Bătălia calificărilor se dă la Târgu Mureș! Mult succes și vă asigur de tot sprijinul orașului nostru!”, a declarat Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș.

Marți, 14 martie, a avut loc la Primăria Târgu Mureș conferința de presă premergătoare turneului de calificare Under 17. Evenimentul se va desfășura în intervalul 16-19 martie, la Bazinul Olimpic ”Mureșul”.
Alături de primarul orașului la conferință au participat: președintele Federației Române de Polo, Alexandru Barabas Matei Guiman, și Sorin Șăulean, președinte al Asociației Club Sportiv ”Partizan” Târgu Mureș.

Vreau să mulțumesc Primăriei Târgu Mureș și domnului primar, pentru susținerea arătată sportului în general și poloului în special, prin facilitarea și susținerea organizării acestui eveniment foarte important pentru România! Turneul de calificare la Campionatul European de polo masculin Under17 se apropie cu pași repezi și astfel municipiul Târgu Mureș va deveni centrul poloului european. Sper ca prin acest demers comun între Federația Romana de Polo și Primăria Târgu Mureș să reușim să trezim interesul copiilor pentru sport, pentru mișcare, pentru polo pe apă și să mărim numărul practicanților din Târgu Mureș!”, a declarat la conferința de presă președintele Federației Române de Polo, Alexandru Barabas Matei Guiman.

Selecționata României face parte din grupa C, iar rivalele României din această grupă sunt Elveția, Moldova, Irlanda și Ucraina. Cele mai bune două echipe clasate din grupă se vor califica la Campionatul European ce va avea loc la Manisa (Turcia), în perioada 8 – 15 august 2023. Programul competițional și al antrenamentelor a fost și el stabilit, iar Federația Română de Polo își dorește să păstreze aceleași standarde înalte pe care le-a setat la competițiile anterioare.

Vă așteptăm mereu, cu brațele deschise și depunem eforturi pentru a îmbunătăți bazele de antrenament pentru sportivi, dar și pentru a crea noi oportunități și pentru alte ramuri sportive!”, a spus Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare