Soós Zoltán: Suntem al treilea municipiu reședință din țară care trece la digitalizarea piețelor!

COMUNICAT DE PRESĂ. „În viitor, încasarea taxelor și impozitelor în piețele agroalimentare din Târgu Mureș va fi digitală. Acest lucru va face ca administrarea să fie mai simplă și mai eficientă – fără documente scrise de mână. Prin acest nou mod de lucru în piețe, municipiul Tg. Mureș este al treilea municipiu reședință de județ, care trece la digitalizarea activității de încasare a taxelor și tarifelor în piețe”, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Alături de Valer Ujică, Directorul S.C. Administrator Imobile și Piețe S.R.L., primarul Soós Zoltán a susținut joi, 7 septembrie, o conferință de presă pentru a anunța detaliile programul de digitalizare, implementat deja în cadrul piețelor din oraș, cu scopul de a facilita cele mai bune servicii atât operatorilor economici și producătorilor locali dar și târgumureșenilor.

”Piața a jucat întotdeauna un rol important în istoria orașului – fără ea, orașele, așa cum le cunoaștem astăzi, nu s-ar fi dezvoltat. Un oraș modern nu numai că își păstrează tradițiile prin dezvoltarea piețelor, dar se străduiește, de asemenea, să ofere servicii mai bune cetățenilor săi. Prin urmare, atunci când vorbim despre dezvoltarea orașului nostru, ne referim și la modernizarea piețelor sale”, a precizat primarul.

”La nivelul fiecărei piețe este montat un monitor pe care este afișată diagrama pieței respective, modul de amplasare a meselor și a spațiilor comerciale. De asemenea pe fiecare masă este afișat codul QR care cuprinde numele și prenumele producătorului sau comerciantului, localitatea de domiciliu, atestatul de producător cu serie și număr și ce produse se comercializează. Acest cod poate fi citit prin scanare de către cei interesați.”, Ujică Valer director SC Imobile și Piețe SA.

Nu în ultimul rând, primarul a anunțat că la nivelul autorității locale se află în lucru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea integrală a Pieței Armatei.
”In cadrul acestui proiect ambițios vom construi locuri de parcare la demisol și se va reînnoi și structura pieței, cu spații clar delimitate pentru agenții economici și în conformitate cu normele legale. Această piață funcționează din anii ’90 și în afară de câteva reparații minore și un gard urât… nu s-a mai făcut nimic de atunci. Promit că vom schimba asta! Oamenii care locuiesc acolo merită să li se reducă traficul, iar vânzătorii merită să aibă condiții de lucru decente după 30 de ani”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Soós Zoltán: Az országban harmadik megyeszékhelyként digitalizáljuk a piacokat!

„A marosvásárhelyi élelmiszer piacokon a jövőben az adók és illetékek beszedése digitálisan történik. Egyszerűbb így az adminisztráció és hatékonyabb – megszűnnek a kézzel írott dokumentumok. Ezzel Marosvásárhely a harmadik megyeszékhely az országban, amely digitalizálja az adók és illetékek beszedését a piacokon.” Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

Soós Zoltán polgármester, Ujică Valer piacigazgatóval közösen tartott sajtótájékoztatót szeptember 7-én, csütörtökön, ahol ismertették a város piacain már megvalósult digitalizációs program részleteit, melynek célja az árusok, a helyi termelők és a marosvásárhelyi polgárok legjobb kiszolgálásának elősegítése.

„A piac mindig fontos szerepet játszott a város történetében – nélküle nem alakultak volna ki a mai értelemben vett városok. Egy modern város nemcsak a hagyományokat őrzi a piacok fejlesztésével, hanem arra is törekszik, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtson polgárainak. Ezért, amikor városunk fejlesztéséről beszélünk, a piacok modernizálását is ide értjük.” – nyilatkozta a polgármester.

„Minden piacon van egy monitor, amelyen megjelenik az adott piac ábrája, az asztalok és a kereskedelmi terek elhelyezkedése. Minden egyes árusító helyen megjelenik egy QR-kód is, amelyen szerepel a termelő vagy a kereskedő neve, lakóhelye, termelői igazolása, valamint az, hogy mely termékek árusítására jogosult. Ezt a kódot bármely érdeklődő beolvashatja.” Ujică Valer piacigazgató.

Végül, de nem utolsósorban a polgármester bejelentette, hogy a Hadsereg téri piac teljes felújításon fog átesni. Jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány előkészítése folyik.

„Az ambiciózus projekt keretében az alagsorban parkolóhelyeket alakítunk ki és megújul a piac szerkezete is. Ez a piac a 90-es évek óta működik, és néhány kisebb javításon és a ronda kerítésen kívül… semmi sem történt azóta. Ígérem, ezen változtatni fogunk! Megérdemlik az ott élők, hogy csökkentsük a forgalmat és megérdemlik az árusok is, hogy 30 év után megfelelő munkakörülmények között dolgozhassanak.” – mondta Soós Zoltán polgármester.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare