Sorana Cîrstea e în semifinale la Miami Open după ce a învins-o pe Arina Sabalenka, numărul 2 mondial

TENIS. După ce a învins-o pe Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA), scor 6-4 6-4 în sferturi la Miami, Sorana Cîrstea (România, 74 WTA) va întâlni o adversară accesibilă.

Sorana Cîrstea va înfrunta o jucătoare mai slab clasată decât Aryna Sabalenka sau Caroline Garcia (Franța, 4 WTA), cele două campioane pe care le-a eliminat pe traseu la Miami. Românca se va duela pentru un loc în finala turneului WTA 1000 cu învingătoarea dintre Ekaterina Alexandrova (Rusia, 18 WTA) și Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA).

Sfertfinalistă la Indian Wells, Cîrstea s-a impus în faţa campioanei de la Australian Open în două seturi, pe care le-a controlat în cea mai mare parte a timpului. Românca a început cu break, dar a fost egalată, 4-4, pentru ca imediat să câştige din nou contra serviciului, iar apoi să se impună cu 6-4 în primul set. Cîrstea a început cu break şi setul secund, a avut 2-0, dar apoi a pierdut trei ghemuri consecutive. La 3-3, Sorana a reuşit un nou break şi a fructificat acest avantaj, câştigând setul cu 6-4. Fiecare jucătoare a totalizat 7 aşi, Cîrstea a făcut două duble greşeli, iar Sabalenka 6. Acesta a fost primul duel dintre cele două, Sabalenka venind după 20 de victorii în 22 de partide în 2023. La Miami Open, Cîrstea nu a pierdut niciun set până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial), potrivit Agerpres. Cîrstea şi-a asigurat un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova şi rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare