SoundCraft 2023 – Music&Art Festival ajunge la a II-a ediție în Reghin

EVENIMENT. Municipiul Reghin se pregătește să găzduiască a doua ediție a evenimentului „SoundCraft 2023 – Music&Art Festival” în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2023. Proiectul privind asocierea dintre Municipiul Reghin și Asociația Artiștilor Lutieri din România a fost aprobat de consilierii locali în cadrul ședinței ordinare desfășurate ieri, 25 octombrie 2023.

Acest eveniment are la bază ideea de a sărbători și promova instrumentele muzicale produse în Reghin. În ultimii doi ani, evenimentele dedicate acestor instrumente au câștigat un succes imens, motiv pentru care organizatorii au decis să continue tradiția. Scopul principal al festivalului este de a recunoaște și promova adevărata valoare a instrumentelor construite la Reghin.

Un aspect inedit al acestui festival constă în faptul că artiștii invitați vor interpreta pe instrumente produse în atelierele din Reghin de către membrii Asociației Artiștilor Lutieri din România (AALR).

Evenimentul se va desfășura la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin și va include o expoziție de instrumente muzicale, care va fi deschisă publicului în zilele de luni și marți.

De asemenea, în cadrul festivalului, se va organiza un spectacol de gală care va cuprinde un minirecital susținut de elevii Școlii de Muzică din Reghin. De asemenea, publicul va avea ocazia să se bucure de un recital cameral interpretat de 7 muzicieni de excepție, constând din: Rafael Butaru – vioară, Radu Dunca – Vioară, Adrian Vasile – violă, Cătălina Filipescu – violă, Răzvan Suma – violoncel și Ella Bokor – violoncel, aceștia urmând să cânte pe instrumente construite în Reghin, acompaniați la pian de Horia Mihail.

Pentru organizarea și susținerea acestui eveniment, Consiliul Local Reghin a alocat suma de 39.000 de lei din bugetul local, recunoscând importanța acestui festival pentru promovarea patrimoniului cultural și artistic local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare