SPECIALII – Fostul șef al procurorilor din Reghin s-a pensionat astăzi, la vârsta de 51 de ani

0
3455

FAPT. Procurorul reghinean Dan Damian, născut în 9 februarie 1969, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin se pensionează la vârsta de aproape 52 de ani. Decizia a intrat în vigoare de astăzi, 1 februarie 2021. El a lucrat ca magistrat timp de 25 de ani și 3 luni (din 1 noiembrie 1996), timp în care a și condus unitatea din Reghin (în perioada 2005-2014, l-a urmat în funcție pe Iancu Pasalega și a fost înlocuit, la expirarea mandatelor de prim-procuror, de Viorel Donici) – decretul prezidențial de numire în funcția de procuror la Parchetul Reghin a fost semnat la 22 mai 1998, de președintele Emil Constantinescu.

 

În 2009 și 2010, Damian a fost premiat “pentru merite deosebite”, de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (funcție ocupată atunci de Laura Codruta Kovesi), în cadrul premierii anuale ocazionate de sărbătorirea „Zilei Justiției”.

 

În vara anului trecut, Damian și-a depus la CSM cerere de înscriere la concursul pentru ocuparea funcției de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, dar cererea i-a fost respinsă de CSM (a contestat respingerea, dar decizia a rămas neschimbată pe considerent că nu avea vechimea de cel puțin 2 ani în unitatea de Parchet la care și-a depus candidatura).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ