SPITAL – Apel public pentru ca cei vindecați de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună: în județul Mureș sunt peste 700 de persoane

0
521

COVID-19. Numărul total de pacienți internați în Spitalul Clinic Județean Mureș, confirmați cu virusul SARS-Cov-2 până în prezent este 1.745, din care 145 au decedat. Până acum au fost externați 1.459 de pacienți, din care 733 de persoane au fost vindecate și externate, 552 de pacienți au fost asimptomatici fiind externați cu test pozitiv la externare, iar 174 de persoane au fost externate la cerere.

 

Conducerea SCJ Mureș a făcut în această dimineață un apel public, rugându-i pe toți cei care s-au vindecat de Covid-19, care au posibilitatea și doresc să doneze sânge pentru plasmă hiperimună la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (situat la Târgu Mureș, strada Molter Károly, nr. 2 – în spatele Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu  Mureș, cunoscut și sub denumirile “Spitalul mare”, „Spitalul nou”), subliniind că tratamentul cu plasmă hiperimună putând salva viața bolnavilor în stare gravă datorată  infecției cu SARS-Cov-2.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ