SPITAL – Apel public pentru ca cei vindecați de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună: în județul Mureș sunt peste 700 de persoane

COVID-19. Numărul total de pacienți internați în Spitalul Clinic Județean Mureș, confirmați cu virusul SARS-Cov-2 până în prezent este 1.745, din care 145 au decedat. Până acum au fost externați 1.459 de pacienți, din care 733 de persoane au fost vindecate și externate, 552 de pacienți au fost asimptomatici fiind externați cu test pozitiv la externare, iar 174 de persoane au fost externate la cerere.

 

Conducerea SCJ Mureș a făcut în această dimineață un apel public, rugându-i pe toți cei care s-au vindecat de Covid-19, care au posibilitatea și doresc să doneze sânge pentru plasmă hiperimună la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (situat la Târgu Mureș, strada Molter Károly, nr. 2 – în spatele Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu  Mureș, cunoscut și sub denumirile “Spitalul mare”, „Spitalul nou”), subliniind că tratamentul cu plasmă hiperimună putând salva viața bolnavilor în stare gravă datorată  infecției cu SARS-Cov-2.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare