Sportiva Andreea Beatrice Ana, campioana en titre, se va bate pentru o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de lupte Under-23

SPORT. Sportiva Andreea Beatrice Ana, campioana en titre, se va bate pentru o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de lupte Under-23, la categoria 55 kg, joi, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Ana a învins-o, miercuri, în preliminarii, pe franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre, în sferturi a trecut de italianca Immacolata Danise, iar în semifinale a învins-o pe ucraineanca Maria Vinik. În finala de joi, Andreea Ana o va înfrunta pe suedeza Emma Jonna Denise Malmgren.

Tot miercuri, la greco-romane, în cadrul cat. 72 kg, Igor Andrei Botez s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu georgianul Ghiorghi Cihikvadze. În recalificări, Botez îl învinsese mai întâi pe croatul Luka Malobabic, iar apoi pe finlandezul Joni Pekka Komppa.

Pentru bronz se va lupta, joi, Elena Irina Margaş, la cat. 76 kg, cu turcoaica Mehtap Gultekin, după ce pierdut miercuri în sferturi meciul cu Kamile Gaucaite (Lituania).

Alte trei românce vor evolua în recalificări. Ana Mari Pîrvu o va întâlni pe Khrystyna Basych (Slovacia) la cat. 50 kg, după ce a pierdut în sferturi în faţa italiencei Emanuela Liuzzi. Ana Maria Puiu va lupta la cat. 59 kg cu italianca Asia Craparotta, după ce fost învinsă miercuri, în sferturi, de franţuzoaica Amel Rebiha. Adina Ionel Irimia a pierdut în sferturile cat. 68 kg în faţa turcoaicei Nesrin Bas şi o va întâlni joi pe italianca Laura Godino.

România a câştigat până acum o medalie de aur, prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg), la greco-romane.
România participă cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil. La feminin vor mai evolua Beatrice Ionela Ferenţ (cat. 53 kg), Georgiana Carla Lircă (cat. 57 kg), Gabriela Cuc (cat. 62 kg), Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg) şi Paula Aurelia Izabela Rotaru (cat. 72 kg).

Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv cu cinci medalii, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg, lupte libere) şi bronzul obţinut de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane).

 

 

 

Sursa eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare