Sportivul nevăzător Tinu Pop câștigă medalia de bronz la World Combat Games în categoria Para Jiu-Jitsu

COMPETIȚIE. Tinu Pop, un sportiv din Mureș, a obținut medalia de bronz la World Combat Games din Riyadh, Arabia Saudită, la categoria Masculin Para Jiu-Jitsu, Ne-Waza B1, destinată competitorilor cu deficiențe senzoriale. Acest succes a fost realizat sub însemnele Clubului Sportiv Sportgrup Sakura din Târgu Mureș.

La vârsta de 58 de ani, Tinu Pop a dezvăluit că practică artele marțiale de 11 ani. În afara acestui sport, el se dedică și altor activități sportive, cum ar fi popicele și bowlingul. În cadrul artelor marțiale, se concentrează pe ju-jitsu și karate. Tinu Pop a menționat că este o mare onoare să reprezinte țara la un eveniment de nivel mondial, la care se ajunge doar prin invitație.

Sportivul depune eforturi susținute, antrenându-se de trei ori pe săptămână, fiecare sesiune având o durată de aproximativ o oră și jumătate. Cu toate că are o experiență îndelungată în sport, el a recunoscut că resimte emoții puternice la competiții, dar acestea dispar odată ce intră în luptă. La World Combat Games, Tinu Pop a avut trei adversari, iar cel mai puternic dintre aceștia a fost australianul Mark, care l-a învins la limită. Cu toate acestea, reușita de a ajunge pe podium a fost cu adevărat o mare onoare pentru el.

Tinu Pop a subliniat că participarea la competiții sportive este o chestiune firească pentru persoanele cu dizabilități, iar acest lucru ar trebui să fie considerat normal. El a evidențiat că de-a lungul anilor, persoanele cu dizabilități au practicat diverse sporturi, iar de la demonstrații inițiale s-a ajuns la competiții sportive de nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare