Spre noile frontiere: SpaceFEST 2024 – O călătorie în universul cunoașterii spațiale

EVENIMENT. Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica din București găzduiește, între 31 mai și 2 iunie, evenimentul SpaceFEST 2024, dedicat explorării spațiului cosmic. Acesta va aduce împreună experți și patru astronauți cunoscuți la nivel mondial, pasionați de cunoașterea spațiului.

Conform unui comunicat transmis vineri, în cadrul evenimentului, care va avea loc în incinta Campusului Politehnicii București, participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu astronauții de la NASA și Axiom Space și de a lua parte la ateliere practice, experimente cu tematică spațială, tururi spațiale, simulatoare de zbor, experiențe VR și AR.

Printre activitățile planificate se numără observații solare, demonstrații de zbor cu drone, expoziții de artă și tehnologii spațiale, aeromodelism, avioane și elicoptere.

Pentru cei mici vor fi pregătite activități distractive și educative, inclusiv proiecții în planetariu, ateliere de creație și concursuri de desene cu tematica spațială, precum și costume de astronauți pentru copii.

Comunicatul menționează că evenimentul SpaceFEST 2024 va oferi oportunitatea unică de a descoperi misterele și inovațiile spațiului, furnizând participanților experiențe captivante și educative.

De asemenea, participanții vor putea afla mai multe despre viitorul zborului spațial, tehnologiile emergente și oportunitățile de colaborare în industria aerospațială.

Summitul European SpaceFEST 2024 va avea loc la Palatul Parlamentului pe 3 iunie, unde liderii din industria spațială și oficialii guvernamentali vor explora noi orizonturi în domeniul aerospațial, acoperind teme precum inovația, cercetarea interdisciplinară și viitorul zborului spațial.

De asemenea, la Opera Națională din București va avea loc o gală în care vor fi premiate personalități de marcă din domeniul spațial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare