Sprijin financiar pentru familiile din Municipiul Târgu Mureș care adoptă copii

COMUNICAT DE PRESĂ. Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș aduce în atenția persoanelor sau familiilor din municipiu care adoptă copii, faptul că pot beneficia de un sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei, conform HCL nr. 333/28.11.2019.

Condiții de acordare:

Se acordă o singură dată pentru fiecare copil adoptat, pe bază de cerere;
Persoanele sau familiile adoptatoare au domiciliul pe raza Municipiului Târgu Mureș.

Acte necesare:
Cerere tip și consimțământ (se regăsește pe site-ul dastgmures.ro, Secțiunea Beneficii de Asistență Socială – Sprijin financiar pentru persoanele sau familiile care adoptă nou-născuți);
Acte de identitate ale părinților (original+copie);
Certificat de naștere al copilului (original+copie);
Hotărâre Judecătorească privind adopția;
Extras de cont bancar.
Cererea privind acordarea sprijinului financiar pentru persoanele sau familiile care adoptă copii se va depune, împreună cu actele doveditoare care atestă eligibilitatea, la registratura Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gh. Doja, nr. 9 (camera 8). De asemenea se pot trimite și pe adresa de email: registratura.das@tirgumures.ro.
Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0365/430859.

Amintim faptul că, în cursul anului 2022 și până în prezent, 15 familii care au adoptat câte un copil, au beneficiat de ajutorul financiar în valoare de 2000 de lei, acordat prin intermediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare