Sprijin pentru absolvenți – ghidare și stimulente pentru angajare în 2024

JOBURI. Absolvenții din acest an pot accesa o serie de servicii gratuite pentru a-și facilita tranziția către piața muncii, incluzând informare și consiliere profesională, medierea muncii, și formare profesională. Primul pas pentru accesarea acestor servicii este înregistrarea la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Directorul AJOFM Mureș, Gheorghe Ștef, a explicat că tinerii absolvenți care au minimum 16 ani și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni pot primi o primă de inserție de 1980 de lei, plătită în două tranșe: 50% la data angajării și 50% după un an de la angajare.

Pentru absolvenții care nu reușesc să se angajeze în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, dar se înregistrează ca persoane în căutarea unui loc de muncă, există opțiunea de a solicita indemnizație de șomaj. Aceasta se acordă pentru o perioadă de șase luni și este echivalentă cu 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare, adică 330 de lei pe lună.

Anul trecut, aproape 700 de absolvenți din județul Mureș s-au înregistrat la AJOFM, dintre care 140 au beneficiat de indemnizație de șomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare