Starship SpaceX – Cel de-al doilea test al Celei Mai Mari Nave Spațiale

TECH. SpaceX a efectuat o nouă lansare a celei mai mari nave spațiale construite vreodată, numită Starship.
Cu toate acestea, bucuria a fost umbrită de faptul că, după atingerea altitudinii de 148 de kilometri și decuplarea reușită a rachetelor de propulsie, contactul cu centrul de control a fost pierdut, determinând activarea funcției de autodistrugere.

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei și fondatorul SpaceX, a primit vestea cu amestec de bucurie și dezamăgire. La primul test de zbor, în aprilie, ambele rachete au explodat după patru minute. Cu toate acestea, succesul constă în decuplarea reușită și atingerea înălțimii de 148 de kilometri.

SpaceX a numit evenimentul “un al doilea test de zbor integrat palpitant”, lăudând echipa pentru progresele realizate. Șeful NASA, Bill Nelson, a felicitat echipele implicate, subliniind că zborul spațial este o aventură curajoasă care necesită un spirit pozitiv și inovație temerară.

Acesta este al doilea test eșuat al navei Starship, după un incident similar în aprilie. Cu toate acestea, ultimul zbor a reușit să atingă câteva obiective importante, inclusiv separarea treptelor și atingerea altitudinii programate. Deși treapta inferioară a explodat prematur și nu a aterizat conform planului, treapta superioară a continuat să zboare pentru o perioadă, înainte de a exploda și ea. Planul inițial prevedea aterizarea treptei a doua în Pacific după aproximativ o oră și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare