Startup-ul GoodLegal – platforma de automatizare juridică lansată de Fostul „avocat al UiPath” cu investiție de 1,2 milioane EUR

TECH. Fostul director juridic al companiei IT româno-americane UiPathVasile Țiple, a lansat în noiembrie 2021 Startup-ul GoodLegal, platforma de automatizare a procedurilor legale, destinată clienților-companii.
Anterior acestui proiect, Țiple a lucrat 5 ani la UiPath, pe partea juridică, având o experiență similară și în alte companii tech: Adobe și magazinul online Fashion Days (deținut de eMag). Țiple este licențiat în Drept la Universitatea din București (2007), unde a făcut și un masterat (2008) și un doctorat (2013).

Platforma GoodLegal a fost lansată cu investiții pre-seed de 1,2 milioane de euro ale fondul de investiții sud-est european Earlybird Digital East Fund.
La această investiție au mai participat fondatorul UiPath, Daniel Dines, fondul de investiții ceh Credo Ventures și fondul românesc Underline Ventures.

„GoodLegal este o platformă de automatizare a proceselor legale din companii la început de drum și care au nevoie de ajutor. Nu înlocuiește avocatul, dar te ajută să obții servicii pe care un avocat ți le poate da, dar la un cost mult mai rezonabil. Fondator este Vasile Țiple, fostul Chief Legal Officer al UiPath” – a dezvăluit Dan Lupu la StartupCafe.ro într-un interviu.

Pentru firmele care au nevoie de o soluție de conformare juridică, GoodLegal este un „one-stop-shop” deoarece oferă un sistem de editare de texte legale, funcționalități de semnătură digitală, instrumente de automatizare, precum și un instrument de analiză de acte normative și alte texte legale, pentru simplificarea activității de conformare din firme.

„Scopul nostru imediat este să fim platforma juridică de bază pentru startup și să le ajutăm să atingă următoarea etapă în evoluția lor, în timp ce obiectivele pe termen mediu și lung includ companiile mari pentru care dezvoltăm diverse integrări, creând un ecosistem Goodlegal pentru orice companie, indiferent de dimensiunea sau domeniul său” – a declarat fondatorul Vasile Țiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare