STEAGUL SECUIESC – Trei organizații UDMR din Mureș îi plătesc 56% din amenda președintelui CJ Mureș, Péter Ferenc

0
349
Fülöp László Zsolt (Sovata), Csibi Attila Zoltán (Sângeorgiu de Pădure) și Tóth Sándor (Miercurea Nirajului)
Péter Ferenc

DECIZIE. Trei organizații orășenești ale UDMR din județul Mureș vor contribui cu 56% din cuantumul la amenda pe care trebuie să o plătească actualul președinte al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc (care este și vicepreședinte politic al UDMR Mureș) – acesta este obligat, prin sentința Curții de Apel Mureș, la plata sumei de 42.642 de lei, pentru că în calitate de primar al oraşului Sovata a refuzat să îndepărteze steagul secuiesc de pe clădirea primăriei.

 

Decizia a fost anunțată de primarii Fülöp László Zsolt (Sovata), Csibi Attila Zoltán (Sângeorgiu de Pădure) și Tóth Sándor (Miercurea Nirajului), care au anunțat că “drapelul secuiesc simbolizează comunitatea secuiască” și că au hotărât, potrivit nool.hu, din solidaritate, să contribuie la plata amenzii „inacceptabil de mare” cu suma totală de 24.000 de lei (UDMR Sovata va contribui cu 10.000 de lei, iar organizațiile din Sîngeorgiu de Pădure şi Miercurea Nirajului cu câte 7.000 de lei).

 

Cei trei primari au făcut un apel la organizaţiile UDMR să susțină în interiorul organizației înființarea unei fundații care, în cazuri similare, să ofere asistență unor viitoare potențiale “victime ale sistemului”, până când legea va permite folosirea simbolurilor comunității secuiești, fără frică și fără consecințe.

 

Conform UDMR, actualul președinte al CJ Mureș, Péter Ferenc, este și membru al Prezidiului în Consiliul regional al primarilor și consilierilor Uniunii din Ţinutul Secuiesc.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ