STRATEGIA – Detalii despre viitorul mall din Mureș: bonus, când este programată inaugurarea

0
1779

MALL. După ce subsidiara din România a dezvoltatorului ceh RC Europe și-a anunțat intenția de a construi primul mall din municipiul mureșean Sighișoara, compania a anunțat detalii privind tranzacția, localizarea și termenul strategic pentru finalizarea centrului comercial. Parcurile de retail ale dezvoltatorului ceh funcționează sub brandul Nest. Printre chiriașii mallurilor Nest se regăsesc branduri ca JYSK, Deichmann, TXM, Altex, Sportisimo, CCC, Pepco etc.

 

RC Europe Development SRL (administrat de Andrei Rați) a achitat un avans pentru achiziția terenului vizat pentru edificare, respectiv pentru proprietatea deținută de fondul belgian de investiții Mitiska, unde, în anul 2007, acesta, prin Midtown Retail, intenționa să edifice un centru comercial, proiect care nu a mai fost realizat.

 

În Sighișoara, RC Europe vrea să inaugureze un parc de retail până la sfârșitul anului 2020, conform profit.ro, care îl citează pe Andrei Rați, county manager al subsidiarei din România. Strategia dezvoltatorului ceh parcurge următorii pași: semnarea antecontractului pentru teren, demararea procesului de autorizare și, în paralel, al celui de închiriere (care vizează antamarea a 70% din viitoarele spații comerciale), iar apoi cumpărarea terenului și începerea construcției.

 

De regulă, strategia RC Europe – cu operațiuni în Republica Cehă, Serbia, Croația și România – este ca în orașe mai mici, cu o populație similară cu a municipiului Sighișoara, să edifice parcuri de retail cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 3.800 de metri pătrați (cum este și proiectul finalizat deja în Dorohoi) – investiția în acest sens fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro -, iar în orașele mari , de aproximativ 6.500 de metri pătrați (cum este proiectul pe care îl încep în Oradea).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ