STRATEGIC – Administrația din Târgu Mureș vrea să modifice, după 19 ani, Planul Urbanistic General al orașului

1
601
Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș

REACTUALIZARE PUG TÂRGU MUREȘ 2021. Administrația din Târgu Mureș vrea să modifice, după 19 ani, Planul Urbanistic General al orașului, adoptat în decembrie 2002. Noul Plan Urbanistic General (PUG – acesta cuprinde regulamentul local de urbanism din intravilan și extravilan, stabilind normele generale în baza cărora se elaborează în detaliu, la scara mai mică, PUZ-urile și apoi PUD-urile) al municipiului Târgu Mureș a fost lansat în dezbatere publică timp de 30 de zile.

 

Cei interesați îl pot găsi pe site-ul Primăriei, www.tirgumures.ro, la secțiunea Plan Urbanistic General, sub titulatura Reactualizare PUG –  Etapa 3: Întocmire PUG fază finală (de asemenea, poate fi consultată și Planșa de reglementări urbanistice, care a fost afișată pe panouri, în patru locații din oraș: în scuarul din fața Primăriei,  în cartierul Unirii – în fața magazinului Darina, la intrarea în Platoul Cornești și în fața Centrului Cultural “Mihai Eminescu”).

 

Se pot trimite/depune observații până în 10 septembrie 2021, prin poștă, direct (la Registratură – camera 13 din Primărie), sau prin email (urbanism@tirgumures.ro).

 

Edilul Soós Zoltán a precizat că până la sfârșitul anului 2021 noul PUG al municipiului, care dă indică modul în care se dorește dezvoltarea principalelor zone de interes public din oraș, va fi aprobat. Conform legii, avizul final pentru PUG-ul reactualizat al municipiului Târgu Mureș trebuie să fie dat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

* Foto: @ Mariș Cristian Daniel via Primăria Târgu Mureș

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Degeaba este reactualizat PUG-ul daca noile reguli urbanistice adoptate nu vor fi respectate.Sansa aceasta exista din pacate,intrucat legile ,in general sunt tergiversate,nerespectate,atacate la CC.atat de cetateni cat si de institutiile statului abilitate pentru a combate nerespectarea legilor a hotararilor ,regulamentelor etc.

LĂSAȚI UN MESAJ