STRATEGIE – Autobuze exclusiv pentru elevi, în Târgu Mureș: numărul autobuzelor pe liniile des frecventate de elevi va fi dublat

1
344

TRANSPORT EXCLUSIV PENTRU ELEVI. Administrația din Târgu Mureș a precizat că începând de luni, 13  un proiect de transport pilot destinat special elevilor din oraș. Conform acestuia pe traseele frecventate de un număr mare de elevi, numărul autobuzelor va fi dublat.

 

Practic, pe respectivele rute vor circula câte două autobuze în tandem, primul dintre ele fiind destinat exclusiv elevilor. În fiecare autobuz destinat transportului elevilor la și dinspre școală, va fi câte un polițist local și un controlor. Elevii au transport gratuit, iar cei mici vor putea fi însoțiți de maximum un adult, care își va putea folosi fie abonamentul de transport, fie va putea achiziționa un bilet, cu tarif normal, după cum a subliniat viceprimarul Portik Vilmos.

 

Autobuzele destinate exclusiv elevilor vor circula pe liniile: Linia 10 (ruta Unirii – Spitalul Județean): ora de plecare 7.20 str. Plopilor, trecere Spital, ora 7.40; Linia 19 (ruta Tudor – SMURD): ora de plecare 7.20 stația Centrofarm, trecere SMURD, ora 7.50; Linia 18 (ruta Combinat – Spitalul Județean): ora de plecare 7.20 stația Combinat, trecere Spital, ora 7.50; Linia 23 (ruta Autogara Transport Local – SMURD): ora de plecare 7.25 Autogara Transport Local, trecere SMURD, ora 7.50.

 

Acest program de transport pentru elevi este unul pilot (experimental), se va desfășura pe parcursul întregului an școlar și periodic se va face o evaluare a acestuia, cu scopul îmbunătățirii serviciului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. O singura problema este cu acest program pilot si anume, ca nu va fi luat in considerare de parinti obisnuiti cu mersul cu masina proprie.Cetatenii orasului au fost obisnuiti intentionat timp de 30 de ani sa-si cumpere masini proprii.Nu s-a cheltuit pe reabilitarea parcului de autobuze,s-a incurajat introducerea masinilor second hand din strainatate,la inmatriculari nu s-a pus intrebarea daca respectivul proprietar auto are garaj,administartia orasului s-a facut ca nu vede masinile parcate aiurea pe domeniul public.timp de 30 de ani.Din aceasta afacere murdara in care orasul s-a umplut cu masini poluante au avut de castigat cei care i-au introdus si cei care au permis tacit introducerea lor.Aceste doua categorii sunt putred de bogati cea ce le permite sa locuiasca in zone nepoluate.Muritorii de rand ,proprietarii automobilelor second hand se pot certa pe locurile de parcare, platesc amenzi,stau in cozi imense de masini si inspira aerul poluat.

LĂSAȚI UN MESAJ