AU CÂȘTIGAT – Avântul Reghin și Unirea Ungheni, victorii la 0 în etapa a treia: reghinenii au cumulat maximum de puncte

0
394

FOTBAL – LIGA A III-A. Echipele mureșene de Liga a III-a, Avântul Reghin și Unirea Ungheni, au învins vineri, 10 septembrie, Sticla Arieșul Turda, respectiv CS Ocna Mureș, în meciuri contând pentru etapa a 3-a a ediției 2021-2022. Reghinenii au cumulat 9 puncte (maximum) în primele 3 etape și sunt pe locul 2 clasamentul Seriei a 9-a (conduce, la golaveraj, CS Hunedoara), iar Unirea este pe locul 3 (cu precizarea că meciul Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud se dispută duminică, iar în cazul unei victorii a gazdelor acestea urcă pe locul 3).

 

Avântul, 3 din 3

 

Pe stadionul din Reghin, consecvent, antrenorul Vilmos Stoica a început partida cu clujenii de la Sticla Arieșul Turda în aceeași formulă de debut din primele două etape: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnaș, Harko – Șerbănați, Segiu Chirilă, Vrabie – Murar, Popa și Cristian Chirilă. Avântul venea din postură de echipă cu două victorii în primele două etape, iar Sticla era în oglindă cu linia reghinenilor, pierzând primele două meciuri ale acestei ediții.

 

Debutul meciului le-a aparținut reghinenilor, care au pus presiune încă de la început pe echipa antrenată de Artur Podar (care a subliniat că echipa resimte absența lui Florin Dan), cu un sir de patru cornere, însă portarul Onciu a făcut un meci bun. Partida s-a mai animat după pauză, când Bucin a reținut șutul dezamăgitor al lui Verdeș din interiorul careului și poziție bună (acesta fiind cel mai periculos jucător al oaspeților), iar Onciu a respins șutul bun al lui Cristian Chirilă.

 

În pofida unei dominări teritoriale a Reghinului, Avântul părea să nu găsească cheia de la poarta lui Onciu. Asta în minutul 87, când Harko centrează perfect, iar tânărul Raul Suciu reia cu capul în plasa porții apărate de eroicul Onciu. 1-0 și experiența reghinenilor le permite să închidă perfect jocul în puținele minute rămase din joc. Avântul Reghin – Sticla Arieşul Turda: 1-0 (0-0), a marcat Raul Suciu (min. 87).

 

Unirea, victorie la 4 goluri

 

Unirea Ungheni a revenit pe Stadionul Central, unde a obținut prima victorie a acestei ediții de campionat, după finalul dezamăgitor de la Bistrița, când au pierdut după ce aveau 2-0 pe tabela de marcaj. De această dată, în fața unghenarilor s-au aflat cei din Ocna Mureș, pe care conjudețeana Avântul a învins-o etapa trecută chiar pe terenul din Alba.

 

Antrenorul Dan Stupar a început partida condusă de o brigadă din Moldova, la centru cu Cosmin Apetrei (din Roznov – jud. Neamţ), cu următorul 11: Feier – Hreniuc, Aldea, Moldovan, Pop, Săvoaia, Toboşaru, Istrate (cpt.), Culda, Astafei.

 

După șutul căpitanului Guț puțin peste poarta lui Feier, din lovitură liberă lateral dreapta (în min. 3), amăgirea oaspeților că ar putea obține vreun rezultat pozitiv în Mureș s-a ruinat rapid. În doar 11 minute, gazdele conduceau deja cu 2-0, după golurile căpitanului Florin Istrate (min. 6, șut pe colțul lung de la linia de 6 metri) și Astafei (min. 11, a profitat de o gafă uriașă a portarului Anghel și a împins în poartă mingea scăpată de acesta). Scorul putea lua proporții și mai mari încă din prima repriză, șutul lui Istrate de la 16 metri fiind scos miraculos de fostul gafeur Anghel (min. 17).

 

În repriza a doua, Marcu șutează surprinzător (min. 65), dar nu reușește să reducă din handicapul de pe tabela de marcaj. Reușește însă Flavius Toboșaru să distanțeze Unirea Ungheni la 3-0, în urma unui eurogol spectaculos (min. 67). În fața unei echipe oaspete debusolate, golgheterul Astafei semnează dubla, reluând în poartă șutul centrare al lui Istrate: 4-0 (min. 75).

 

Și zarurile au fost aruncate, chiar dacă în min. 86 gazdele l-au pierdut pe Astafei pentru următorul meci, acesta fiind avertizat cu al doilea cartonaș galben, urmat evident de cel roșu, pentru că fiind înlocuit a ieșit de pe teren pe la poarta oaspeților. O suspendare care putea fi evitată. Unirea Ungheni – CS Ocna Mureş: 4-0 (2-0), au marcat Florin Istrate (min. 6), Victor Astafei (min. 11 și 75), Flavius Toboșaru (min. 67).

 

* Foto mare: @PIXEL ProSport

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ