AND THE WINNER IS… – Sonic, un câine din rasa Pomeranian, a câștigat titlul suprem la Dracula Dog Show 2021, în Târgu Mureș

DRACULA DOG SHOW 2021 – BEST IN SHOW. Un bulgăre de pluș, ToplinePom Sunterra Stars, sau pe numele său pământean Sonic, un câine din rasa Pomeranian (cunoscută colocvial și sub denumirile “Ursuleț de pluș” sau “Pom Pom”, dezvoltată în provincia Pomerania a Regatului Prusiei/Brandenburg din rasele antice Spitz din țările nordice), a fost desemnat Best In Show (BIS) la ediția 2021 (a 16-a) a Dracula Dog Show, concurs organizat sub egida Fédération Cynologique Internationale (FCI) și a Asociației Chinologică România – BIS este titlul suprem al unui concurs chinologic, fiind acordat celui mai frumos (apropiat de o prestație perfectă) câine din toate cele 10 grupe ale raselor.

 

Exemplarul câștigător al Dracula Dog Show 2021 le aparține cunoscuților crescători Schulhoff Tibor și Tóth Csilla (ambii din Ungaria – Miskolc), propietarii canisei specializate ToplinePom (cu linii importate din America – în special Canada – și Asia – în special Thailanda).
Schulhoff și Tóth sunt performanți în chinologia mondială, câinii pe care îi dețin câștigând frecvent titluri la cele mai importante competiții chinologice. Sonic a fost pus în valoare în ringul de concurs de foarte experimentatul handler (în cele mai mari competiții mondiale), Hanó Zsolt (Ungaria).

Sonic a câștigat la vârsta de 15 luni cel mai râvnit titlu dintre cele generate de trei expoziții canine internaționale (Dracula Dog Show, Transilvania Dog Show, Mureș Dog Show) organizate în weekendul trecut la Parcul Central și Cetatea Medievală din Târgu Mureș, pentru că BIS Dracula Dog Show presupune nu doar trofeul competiției (Dracula Golden Trophy) și titlul de campion absolut, ci și o calificare la Crufts 2022, cel mai mare concurs chinologic din lume. Pentru ca și cei nefamiliarizați cu concursurile chinologice, o precizare: în lume sunt sub 40 de concursuri acceptate de Crufts ca și criterii de calificare, unul singur fiind organizat în România, respectiv la Târgu Mureș: Dracula Dog Show.

 

 

Alt prestigios premiu al Dracula Dog Show 2021, Rezervă BIS (locul 2 în topul tuturor câinilor prezenți în concurs), a fost obținut Gary Cooper At Real Pearl, simplificat Gary, un Border Collie (rasă care concurează în Grupa 1) cu blană în nuanțe albastru merle (una dintre cele mai rale culori ale blănii la rasa Border Collie) în vârstă de un an și 10 luni. Proprietarul a fost și handler-ul câinelui, tânărul Korózs András Bálint (Ungaria) – câinele provine din canisa Real Pearl  Border Collie (proprietara canisei este Korózs-Papp Judit, mama lui Korózs András Bálint) din Kerecsend (Heves – Ungaria).

 

Best In Show a fost arbitrat, tradițional, de Petru Muntean, vicepreședintele Asociației Chinologice din România.

 

Andrada VLAS, Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare