STRATEGIE – Autoritățile județului Mureș: Luăm în calcul construirea unui spital modular dedicat exclusiv persoanelor infectate cu COVID-19

0
633

CORONAVIRUS. Într-o întâlnire care a avut loc miercuri, 18 martie 2020, în Târgu Mureș, și la care au participat Mara Togănel – prefectul de Mureș, Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, precum și reprezentanți ai specialiștilor din sistemul medical județean (de la Direcția de Sănătate Publică Mureș, Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș) s-a discutat oportunitatea amenajării unui spital modular dedicat exclusiv tratării persoanelor infectate cu COVID-19.

 

Conform președintelui CJ Mureș, acesta ar urma să fie amplasat lângă Clinica de Boli Infecțioase nr. 1 din Târgu Mureș (situată în apropierea Gării CFR, pe strada Gheorghe Doja nr. 89). Potrivit sursei citate, argumentul construirii/montării spitalului modular constă în pregătirea pentru o eventuală creștere a numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 în județul Mureș.

 

Până în acest moment, în județ au fost confirmate pozitiv la infectarea cu coronavirus patru persoane, alte 10 persoane sunt suspecte de infecția cu coronavirus și sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase din Târgu Mureş, iar pentru 53 de probe se așteaptă rezultatul testări.

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ