Studiu: Beneficiile postului cu apă devin evidente după mai mult de trei zile

SĂNĂTATE. Potrivit www.sciencealert.com, organismul uman poate supraviețui pentru o anumită perioadă fără hrană, înainte ca foamea să devină problematică pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, un nou studiu realizat de cercetători din Europa și Marea Britanie indică faptul că postul oferă beneficii semnificative pentru sănătate doar după mai mult de trei zile de restricție calorică totală.

Cercetarea arată că schimbările în producția de proteine care indică o îmbunătățire a sănătății au fost observate la participanții care au ținut un post de apă timp de șapte zile. Aceste modificări au fost constante la toți cei 12 participanți și au fost identificate prin analiza sângelui prelevat înainte, în timpul și după perioada de post.

Deși postul poate oferi beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, este important să fie efectuat în condiții sigure și sub supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății. Cu toate acestea, adolescenții, femeile însărcinate și persoanele cu anumite condiții medicale precum diabetul sau tulburările de alimentație ar trebui să evite postul intermitent.

Studiile anterioare au sugerat că postul poate îmbunătăți diverse aspecte ale sănătății umane, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale și controlul apetitului. Cu toate acestea, înțelegerea exactă a modului în care organismul uman reacționează la infometare este încă limitată, iar studiile clinice pe această temă sunt rare.

Pentru prima dată, suntem capabili să vedem ce se întâmplă la nivel molecular în tot corpul atunci când postim“, explică Claudia Langenberg, epidemiolog la Universitatea Queen Mary din Londra.

Rezultatele noastre oferă dovezi pentru beneficiile postului pentru sănătate, dincolo de pierderea în greutate, dar acestea au fost vizibile doar după trei zile de restricție calorică totală – mai târziu decât credeam anterior.”

Rezultatele cercetării recente indică faptul că modificările benefice la nivelul proteinelor asociate cu sănătatea apar după mai multe zile de post continuu, sugerând că efectele sănătoase ale postului necesită o perioadă de susținere pentru a deveni evidente pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare