Subiecte matematică Bacalaureat Toamnă 2023: Programul sesiunii și regulile de desfășurare

ÎNVĂȚĂMÂNT. Sesiunea de toamnă a Examenului Național de Bacalaureat pentru anul 2023 a debutat pe data de 16 august, cu prima probă, cea de Limba și Literatura Română. Pe data de 17 august, elevii susțin proba la Matematică, intrând astfel într-o perioadă plină de emoții și eforturi.

Peste 33.900 de candidați se află în situația de a participa la această sesiune de toamnă. Dintre aceștia, aproximativ 22.600 sunt absolvenți ai liceelor din promoția curentă, în timp ce peste 11.300 fac parte din promoțiile anilor precedenți, conform informațiilor Ministerului Educației.

Proba de Matematică, programată pentru ziua de 17 august, va începe la ora 09:00, iar accesul în sala de examen este permis între orele 08:00 și 08:30. Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, de la momentul în care primesc foaia de examen. Pentru cei cu acord al comisiilor județene, se poate acorda o prelungire de cel mult două ore.

Subiectele examenului vor fi publicate după ce elevii termină proba, iar baremul de corectare va fi postat ulterior pe site-ul Edu.ro, aproximativ la ora 15:00. Modelele de subiecte la Matematică sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

În sesiunea de vară, subiectele la examenul de Bacalaureat au constat în exerciții de algebră, însă acestea au diferit în funcție de filieră și specializare: mate-info, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

Pentru a respecta regulile de desfășurare a examenului, candidații sunt obligați să utilizeze cerneală albastră pentru scris pe foile de examen, iar pentru scheme și desene să folosească creioane negre. Utilizarea mijloacelor de calcul este interzisă, cu excepția instrumentelor compensatorii pentru candidații cu tulburări specifice de învățare. Greșelile vor fi corectate cu o linie orizontală.

Sesiunea de toamnă a început cu proba scrisă de Limba și Literatura Română pe 16 august, urmată de proba obligatorie a profilului pe 17 august. Proba la alegere va avea loc pe 18 august, iar examenul la limba și literatura maternă pe 21 august. Rezultatele vor fi afișate pe 25 august 2023, iar perioada de soluționare a contestațiilor va fi între 26 și 28 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 29 august. Accesul în sălile de examen este permis până la ora 08:30, iar candidații trebuie să fie legitimați cu actul de identitate. Telefonul mobil, culegerile, manualele sau alte mijloace de calcul sau comunicare nu sunt permise în sălile de examen, iar comunicarea între candidați este strict interzisă.

Orice încălcare a regulilor menționate este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații implicați vor fi eliminați de la proba respectivă, conform Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare