SUCCES – Horațiu Suciu și echipa sa: primul transplant de cord la un pacient minor din acest an

0
1887
Horațiu Suciu

TRANSPLANT. O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, condusă de medicul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a realizat primul transplant pediatric de cord din acest an, la un pacient de 15 ani, din Caraş-Severin, care a primit inima de la un donator de 14 ani, din Oradea, aflat în moarte cerebrală.

 

Acesta este cel de-al treilea transplant de cord efectuat în acest an la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş (primele două au fost efectuate în luna aprilie), dar este primul efectuat la un pacient de vârstă pediatrică (minor). Operaţia a durat şase ore.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ