SUCCES – Misiune de troliere extrem de dificilă: refugiați ucraineni căzuți în prăpastie, extrași cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş

0
84

SALVARE. Miercuri, 6 aprilie 2022, la solicitarea salvamontiştilor maramureşeni, elicopterul SMURD Mureş a îndeplinit cu succes o misiune de troliere în muntii Maramureşului. Astfel, doi cetăţeni ucrainieni care au căzut într-o prăpastie, au fost salvaţi cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş, prin troliere de la locul în care se aflau.

 

Elicopterul, din al cărui echipaj a făcut parte dr. Doru Archiudean, medic primar medicină de urgenţă în cadrul UPU SMURD Mureş, şi asistent Marius Lupşa, a ajuns în munţii Maramureşului, dar, întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, cele două victime au fost ridicate cu ajutorul troliului și, ulterior, acestea au fost preluate de echipaje de ambulanţă din zonă şi transportate la o unitate sanitară din judeţul Maramureş.

 

Misiunea comună de colaborare între Salvamont România şi Salvamont Ucraina, împreună cu SMURD Mureş, a fost una extrem de dificilă şi de lungă durată din cauza zăpezii foarte mari şi a pericolului de avalanşă din munţi, a precizat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ