Traian Bendorfean, Dan Dorul Rus, Mihai Doru Oprișcan

SUCCESIUNE – ALDE Mureș, al treilea președinte din ultimele 3 luni: reghineanul Dan Dorul Rus este succesorul lui Oprișcan și Bendorfean

DECIZIE. Traian Bendorfean, președintele interimar al ALDE Mureș, a demisionat (și oficial) din funcție și din partid, așa cum a promis după ce conducerea centrală ALDE, aflată sub controlul total al lui Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat public fuziunea electorală cu partidul de stânga Pro România, controlat de fostul președinte al PSD, Victor Viorel Ponta.

 

Decizia, oficializată doar în 19 octombrie, a fost anunțată anticipat de msnews în 11 octombrie (detalii AICI) – Bendorfean însă oricum era plecat din partid și chiar și-a înregistrat candidatura ca independent la alegerile parlamentare.

 

La conducerea interimară a filialei Mureș a fost desemnat de la centru reghineanul Dan Dorul Rus (53 de ani), care are o vechime în partid de… 3 luni. De altfel, în ultimele 3 luni (16 iulie 2020 – 19 octombrie 2020), ALDE Mureș a avut trei președinți: Mihai Doru Oprișcan (64 de ani) – în perioada iunie 2018 – iulie 2020, Traian Bendorfean (52 de ani) – în perioada 9 iulie 2020 – 19 octombrie 2020, Dan Dorul Rus (53 de ani) – din 19 octombrie 2020.

 

Dan Dorul Rus, care a mai activat până acum în PRM și PMP, este membru ALDE din 17 iulie 2020, fiind transferat de la PMP la scurt timp de la venirea în partid a lui Bendorfean. De-a lungul timpului în care a fost implicat politic, Rus a fost consilier local și consilier județean, director în Prefectura Mureș, manager la sucursala Reghin a Companiei Aquaserv. Deține firma Rupack SRL. Din postura de președinte ALDE Reghin, Rus a semnat, din proprie decizie, o alianță la alegerile locale din septembrie cu PSD, consolidându-și astfel al patrulea mandat de consilier local în municipiul Reghin.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare