Șulea Iacob Răzvan este noul protopop ortodox din Târgu Mureș

RELIGIE. Preotul Șulea Iacob Răzvan care slujește la Biserica Înălțarea Domnului din Tudor, se află pe acest post începând cu data de 1 iunie 2023. Acesta l-a înlocuit pe preotul Olimpiu Zăhan care ocupa funcția de protopop al Bisericii Ortodoxe din Târgu Mureș.

Protopopul este un preot care îndeplinește funcția de inspector al bisericilor și al preoților dintr-un teritoriu determinat. Protopopul este reprezentantul oficial al Bisericii față de autoritățile Statului și îndeplinește sarcinile publice ce-i sunt atribuite prin legile, regulamentele și dispozițiile în vigoare.

Protopopul se numește sau se reconfirmă de Chiriarh pe o perioadă de patru ani, într-o ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, ținându-se seama de următoarele criterii: media generală de licență în teologie minimum 8,50; cel puțin cinci ani vechime în preoție; fără impedimente juridic-canonice și având o activitate deosebită liturgică, administrativ-pastorală, misionară, culturală și socială.

Protopopul poate fi revocat de Chiriarh într-o ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial pentru activitate necorespunzătoare sau abateri disciplinare.

 

sursa punctul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare