Supă de linte / Lencse leves

REȚETĂ. Ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă verde (se taie mărunt)
200 g de morcov
2 căței de usturoi (apăsați)
30 g de pastă de tomate (fără zahăr)
200 g de roșii tocate
1 l de supă de legume
150 g de linte roșie
1 linguriță de cimbru uscat
sare
piper

Mod de preparare:

Căliți ceapa pe uleiul de măsline. Adăugați morcovii și prăjiți totul aproximativ 5 minute.
Adăugați în tigaie usturoiul zdrobit și căliți încă 2 minute.
Adăugați pasta de tomate, roșiile și apoi turnați supa de legume.
Aduceți supa la punctul de fierbere și adăugați lintea roșie împreună cu cimbrul.
Fierbeți totul până se va înmuia lintea roșie, ceea ce va dura aproximativ 25 de minute.
La final, condimentați cu sare și piper.
Dacă doriți, puteți adăuga în supă și puțin ardei iute chilli uscat.


RECEPT. Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
1 zöldhagyma (apróra vágva)
200 g sárgarépa
2 gerezd fokhagyma (préselve)
30 g paradicsompüré (cukor nélkül)
200 g apróra vágott paradicsom
1 l zöldségleves
150 g vörös lencse
1 teáskanál szárított kakukkfű

bors

Elkészítés:

Pároljuk meg a hagymát olívaolajon. Adjuk hozzá a sárgarépát, és pirítsuk körülbelül 5 percig.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 2 percig.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a paradicsomot, majd öntsük fel a zöldségalaplével.
Forraljuk fel a levest, majd adjuk hozzá a vörös lencsét és a kakukkfüvet.
Forraljon mindent, amíg a vörös lencse megpuhul, ami körülbelül 25 percig tart.
Végül sóval és borssal fűszerezzük.
Ha szeretné, egy kis szárított chilipaprikát is adhat a leveshez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare