Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

SUPLIMENTARE – Investiția în containerul care va găzdui Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului din Reghin va depăși 185.000 de euro

RECTIFICARE BUGETARĂ. Cuantumul final al investiției în construirea unei clădiri demontabile de tip container în care va funcționa Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin va ajunge, în final, la suma de 895.802 lei (echivalentul a 185.383 de euro), deși a execuția lucrării a fost estimată la sub 600.000 de lei și a fost încredințată unei firme care a susținut că o face cu mai puțin de 564.000 de lei.

 

Cel mai mic preț și o suplimentare

 

Amplasat vizavi de clădirea principală (Secția medicală și de chirurgie), construcția Containerului CPU a fost estimat la 693.608 lei, din care construcția efectivă și montajul erau estimate la 595.802 lei, restul sumei fiind alocată proiectului. Clădirea de tip container are puțin peste 3 metri înălțime, o suprafață dei 293 de metri pătrați, fiind realizată din unificarea a 19 module-container din zinc, care urmau să fie tapetați în interior cu pereți-sandwich din poliuretan) și trebuia finalizată în nouă săptămâni.

 

Contractul de execuție a lucrării a fost atribuit, prin licitație publică, unui sereleu din Pitești, Michael Trust Proiect, care a susținut că va implementa proiectul cu cel mai mic preț dintre licitatori, cu vreo 30.000 de lei sub valoarea estimată în proiectul tehnic: 563.889 lei (adică 473.857 lei + 90.032 lei – TVA). În 27 noiembrie 2017 a fost predat amplasamentul pentru ca firma să înceapă execuția proiectului.

 

Firma piteșteană este administrată de Mihai Sorin Cristea și cu un an înaintea câștigării contractului de execuție cu Primăria Reghin a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, adică doar de vreo două ori mai mare decât întreaga lucrare pe care trebuia să o finalizeze în nouă săptămâni.

 

A trecut însă un an de la aprobarea în Consiliul Local Reghin a investiției și șapte luni de la predarea amplasamentului către constructor și investiția nu e gata pentru că… n-ajung banii. În consecință, la rectificarea bugetară din această lună (iulie 2018) se vor aloca încă 300.000 de lei din bugetul orașului, pentru că s-a constatat că “suma cuprinsă inițial în buget era insuficientă (conform Notei de fundamentare din 6 iulie 2018, întocmită de Compartimentul Achiziții publice al Primăriei)”.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare