SURPRIZĂ – Ce a mai scris primarul Florea în timp ce scria în epitaful orașului că Târgu Mureș nu mai are bani nici să treacă strada: un nou contract

BANII ORAȘULUI. În timp ce primarul Dorin Florea scria, pe feisbucu’ vieții sale administrative, aproape cu lacrimi în ochi, epitaful pentru municipiul pe care-l controlează autocrat de 20 de ani –  în care preciza că orașul nu mai are bani să repare școli, să le doteze cu mobilier, să taie frunzele (nu, nu la câini, ci ale copacilor măcelăriți sub titlatura pompoasă de toaletare), să plătească lumina pe stradă, să finanțeze clubul de sport, să anvelopeze blocuri, să cârpească străzi, să planteze pișcoturi etc. -, s-a mai întâmplat ceva.

 

Adică, primarul Florea mai scria ceva. Poate chiar simultan. De data asta nu și-a scris harta din birou (știți, pe aia a mâzgălit-o cu un marker roșu, punându-l pe un angajat să-l fotografieze în timp ce mima că-i preocupat și-și exersa netalentul la desen pentru a-i minții ulterior pe târgumureșeni că pe acolo, pe linia pe care a tras-o el cu markerul lui roșu, o să facă piste de biciclete, ș-am râs toți).

 

De data asta, în timp ce scria că orașul n-are bani de nicio investiție, semna, senin, un nou contract cu abonații de casă ai municipalității, un subsecvent la contractul-cadru din septembrie 2018, în valoare totală de peste 6,3 milioane de lei (exact 6.309.878,89 de lei + TVA, echivalentul a peste 1,35 milioane de euro + TVA) privind “Reparații imobile aflate în administrarea Municipiului Târgu Mureș – Lot 2 pentru DAS, fostul SPAS”.

 

Conform noului contract, semnat în 8 august 2019, asocierea de firme de casă va încasa 176.610,93 lei pentru reparații la clădirile fostului SPAS pe care le va face în următoarele 10 luni. Până acum, asocierea de firme a mai încasat bani din contractul-cadru, în baza a patru contracte-subsecvente în valoare de peste 2,5 milioane de lei pentru reparații curente la instituțiile de învățământ din oraș efectuate până în 28 ianuarie 2019.

 

Remember: asocierea este constituită din cinci firme locale (toate având stagii de notorietate în contractele cu Primăria condusă de Dorin Florea): Kronos Life Construct din Tîrgu Mureș (firma lui Ioan Luduşan – lider al asocierii), Conart Structuri din Voiniceni (înființată anul trecut și administrată de Cosmina Andreea Togănel, deja instalată în structuri prin executarea reparației mansardei de la Colegiul “Papiu Ilarian”), Lion Company din Sânmartinu de Câmpie (administrată de Ionel Anghel), Insta Grup din Tîrgu Mureș (administrată de Valentin Teofil Mureşan) și Trovainstal din Tîrgu Mureș (administrată de Gheorghe Dumitru Tron).

 

Toate cele cinci firme care se ocupă de reparațiile unor clădiri din proprietatea Primăriei au împreună 126 de angajați (strică media Insta Grup, care contribuie la total cu mai mult de 50%, în rest, sunt firme mici cu de la 5 până la 29 de angajați).

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare