Surprize privind vremea în următoarele săptămâni ,conform Prognozei ANM

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice estimările pentru intervalul 15 ianuarie – 12 februarie, oferind o imagine revelatoare asupra schimbărilor majore ale condițiilor meteorologice în România. După o perioadă caracterizată de ninsori abundente și ger aspru, se anunță o tranziție radicală către valori termice anormale și, cel mai probabil, precipitații sub formă lichidă.

Temperaturi polare

În primele săptămâni ale intervalului menționat, temperaturile polare și ninsorile abundente, care au pus la încercare rezistența populației, vor părăsi treptat teritoriul României. ANM prognozează continuarea precipitațiilor, cu accent pe regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale. Cu toate acestea, în restul țării, se așteaptă ca regimul pluviometric să fie în general apropiat de normal, posibil cu deficite ușoare în anumite zone.

Prognoza pentru săptămâna 22 – 29 ianuarie

Finalul lunii ianuarie aduce o surpriză neașteptată: temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pe tot teritoriul țării. ANM anticipază cantități ușor excedentare de precipitații în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în timp ce regiunile sud-estice ar putea înregistra deficituri ușoare. Restul țării ar trebui să se încadreze în normele pluviometrice pentru această perioadă.

Revenirea iernii în debutul lui februarie

Cu toate că finalul ianuarie aduce o vreme mai blândă, începutul lui februarie vine cu posibilitatea de a vedea din nou manifestări ale iernii. Temperaturile medii ale aerului vor reveni la valori apropiate de normale pentru această perioadă, cu excepția regiunilor sud-vestice, unde se anunță temperaturi mai ridicate. Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de normal în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 5 – 12 februarie

Începând cu a doua săptămână a lunii februarie, temperaturile medii vor fi specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. De asemenea, ANM estimează că cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale în majoritatea regiunilor. Această perioadă marchează o stabilizare a condițiilor meteorologice, cu temperaturi și precipitații în limitele obișnuite pentru acest interval.

În concluzie, cetățenii sunt sfătuiți să se pregătească pentru schimbările bruște ale vremii și să rămână informați cu privire la prognozele ulterioare ale ANM, pentru a face față optim condițiilor meteorologice diverse care pot apărea în această perioadă fluctuantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare