Sute de păsări flamingo în Delta Dunării

NATURĂ.Sute de păsări Flamingo au fost reperate în Delta Dunării, pe lacul Goloviţa, în apropiere de satul Jurilovca din judeţul Tulcea. Un ghid local a spus că păsările exotice au devenit o adevărată atracție turistică.
 
În România, specia este o specie cu apariție foarte rară în special pe coastele Mării Negre sau în Delta Dunării, respectiv sistemul lagunar, dar fără a prezenta o populație cuibăritoare. Preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. Se hrănește în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor.
 
„Ei călătoresc între lacurile de aici și cele din județul vecin. Le plac suprafețele mari de apă cu adâncimi mici. Am postat fotografii cu ele pe pagina mea de Facebook, iar unul dintre cititori, care este din Ucraina, a comentat că păsările au venit din zona Herson, unde era o colonie de flamingo. Este posibil ca păsările să fi venit aici din cauza războiului”, a declarat Ştefan Constantin, un localnic care organizează tururi cu caiacul.
 
„În anii trecuți, păsările au fost alungate de dronele folosite de fotografi. Acest lucru nu se va întâmpla acum din cauza geografiei locului. Zona este o incintă îndiguită, și nu te poți apropia mai mult de 200-300 de metri, așa că păsările se simt în siguranță”, a explicat el.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare