Tabere de dezvoltare personală pentru copii: gestionarea emoțiilor și vorbitul în public

DEZVOLTARE PERSONALĂ. Vacanța s-a încheiat, dar cautarea pentru următoarea nu este niciodată prea devreme. O opțiune interesantă este participarea copilului la o tabără de teatru, o experiență distractivă și utilă pentru dezvoltarea sa personală. Prin intermediul acestei tabere, copiii învață să vorbească în public, să-și gestioneze emoțiile și să câștige încredere în ei înșiși. Alternativ, o incursiune în istoria caligrafiei poate fi o altă experiență educativă fascinantă.

Într-o sală din Baia Mare, 10 elevi explorează tainele actoriei în cadrul unei tabere de teatru, lucrând pe baza povestirilor lui Păcală. Printre aceștia se află și Antonia, o fetiță de 10 ani care a beneficiat de pe urma implicării în actorie, dezvoltându-și abilitățile de gestionare a emoțiilor încă de la vârsta de șase ani, când a participat pentru prima dată la taberele de teatru.

Antonia, elevă: “Experiența în teatru m-a ajutat să folosesc povestirile învățate aici și la școală, și mi-a îmbunătățit dicția și claritatea în exprimare.”

Gabriel, elev: “Mie îmi place să vorbesc mai și mai clar după ce am participat la tabără.”

Costul pentru o tabără de teatru de cinci zile se ridică la 400 de lei, oferindu-le copiilor oportunitatea de a învăța de la actori și de a-și dezvolta abilitățile de prezentare în public și de gestionare a emoțiilor.

Dragoș Călin, actor și organizator al taberei: “La taberele noastre, aplicăm exerciții specifice actoriei, pe care le-am învățat la facultate și în timpul activităților noastre profesionale, pentru a-i ajuta pe copii să fie mai încrezători, să-și depășească timiditatea și să gestioneze mai bine emoțiile în fața publicului.”

Camelia Blidar, actor: “Avem copii de doar 4-5 ani care participă la cursurile noastre de teatru și se redescoperă pe ei înșiși, trecând prin etape importante de dezvoltare personală.”

În timp ce unele tabere de vacanță se axează pe teatru, altele oferă experiențe unice, cum ar fi explorarea istoriei caligrafiei la Muzeul de Istorie din Suceava.

Elev: “Învăț să scriu cu pana acum. Este interesant să descopăr că chinezii au inventat hârtia, iar egiptenii, papirusul.”

Ana Maria Sârbu, muzeograf: “Atelierul nostru de caligrafie este o activitate educativă anuală, care combină aspecte științifice și practice, oferind copiilor o perspectivă captivantă asupra istoriei scrierii și a instrumentelor de scris.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare