Foto: WWF România

TĂIERI ILEGALE – Corpul de Control de la Ministerul Mediului, în județul Mureș pentru verificarea Direcției Silvice și a Ocolului Silvic Gurghiu

NEREGULI ÎN PĂDURI. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a dispus ca o echipă de audit și Corpul de Control să verifice activitatea Direcţiei Silvice Mureş şi a celor 10 ocoale silvice din subordinea acesteia: Luduş, Târgu Mureş, Reghin, Gurghiu, Fâncel, Răstoliţa, Lunca Bradului, Sovata, Târnăveni şi Sighişoara.

 

Ministrul Alexe a precizat că echipele de control ale ministrului vor înlocui acţiunile de verificare demarate de Direcţia Silvică Mureş la Ocolul Silvic Gurghiu, pentru că știe despre „neregulile identificate în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Mureş” și că „există suspiciuni rezonabile că un control realizat de subordonaţii aceleiaşi instituţii nu ajunge la concluzii obiective” .

 

În prima parte a acestui an, în urma unor controale simultane ale inspectorilor Gărzii Forestiere Braşov la Ocolul Silvic Gurghiu „au fost aplicate sancţiuni silvice şi întocmite dosare, care au fost înaintate instituţiilor abilitate”. Ministrul Mediului a făcut referire în acest caz la „reţele de tăieri neautorizate şi transport ilegal de material lemnos”, în speță dintr-o pădure a statului aflată într-o arie protejată şi administrată de Ocolul Silvic Gurghiu.

 

Vali STOICA

1 comment
  1. Saracul tanar de etnie roma aflanduse, in urma cu cativa ani in padure la strans crengi uscate,a fost impuscat mortal de omul legii pe cand rechinii mari care fura paduri intregi primesc mici sanctiuni,iar pe urma sunt scapati de instantele judecatoresti.
    Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare