Tânăra româncă Mara Gae, Campioană la US Open și la Europenele de dublu U18

SPORT. Jucătoarea română Mara Gae, în vârstă de 17 ani, a reușit o performanță impresionantă câștigând titlul la dublu în proba junioarelor la US Open. Mara Gae s-a alăturat rusoaicei Anastasia Gureva pentru a învinge perechea japoneză formată din Sara Saito și Nanaka Sato în finala turneului, după un meci tensionat care s-a încheiat cu scorul de 1-6, 7-5, 10-8, sâmbătă la New York.

Pentru Mara Gae și Anastasiia Gureva, parcursul lor la US Open a fost impresionant, neavând nicio înfrângere până în semifinale. În semifinale, au trecut de o altă echipă japoneză, Hayu Kinoshita și Wakana Sonobe, cu scorul de 2-6, 6-3, 10-7.

Această victorie de la US Open vine la scurt timp după ce Mara Gae a câștigat titlul de campioană europeană la dublu U18, alături de partenera ei Cara Maria Meșter. Acest titlu a fost obținut pentru prima oară de România în ultimii 20 de ani, confirmând talentul și potențialul tinerei jucătoare române.

Performanța Marei Gae aduce o bucurie suplimentară tenisului românesc, având în vedere că și Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile de finală în turneul senioarelor. Acest succes reprezintă o continuare a tradiției de excelență a tenisului românesc și oferă speranțe pentru viitorul acestui sport în țară.

Ultima dată când România câștiga un titlu la dublu junioare la US Open a fost în 2006, când Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru se impuneau la această competiție prestigioasă.

Mara Gae demonstrează astfel că are potențialul de a deveni o prezență de succes în tenisul mondial și că este un nume de urmărit în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare