TÂNĂRĂ SALVATĂ – Intervenţie extrem de complexă, de reimplantare scalp, realizată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

0
87

INTERVENȚIE REUȘITĂ. O echipă medicală coordonată de dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat săptămâna trecută, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, o intervenţie chirurgicală de reimplantare scalp, unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie (pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia – smulgerea – completă a scalpului).

 

Intervenţia chirurgicală, extrem de complexă, a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecție pentru evidențierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie și venorafie, hemostaza, sutură la piele. Aproape toată intervenția s-a derulat sub magnificaţie (lupe inițial și apoi, 6-7 ore, microscop).

 

Luând în considerare mecanismul de producere al traumatismului, zona implicată, precum şi complexitatea intervenţiei şi a riscului crescut de eşec al unei astfel de proceduri, s-a decis amânarea mediatizării, pentru a vedea evoluţia cazului. Evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenţia de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare.

 

Echipa medicală a fost formată din dr. Cristian Trâmbițașmedic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, conf. dr. Szederjesi Janos, medic primar ATI, şi medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă dr. Cristian Vintilă, dr. Graţiana Lateș, dr. Camelia Daviddr. Pap Timea, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ