TARDIV – La final de pandemie, Primăria Târgu Mureș semnează un contract de finanțare de circa 20 de milioane de lei pentru gestionarea crizei sanitare

FINANȚĂRI – JUD. MUREȘ. În luna martie 2022, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a semnat 210 contracte de finanţare în valoare de 456 milioane lei. Prin aceste contracte, MIPE susține că sunt asigurate finanţări pentru infrastructura de apă şi canalizare, sanitar, învăţământ, termo-energetic şi al biodiversităţii, „proiecte importante pentru economia națională”. În fapt, aproape TOATE sunt pentru gestionarea COVID-19, acum când Guvernul a decis că totul e bine și ne relaxăm complet.

 

Printre cele mai importante contracte semnate se numără cel semnat Primăria Târgu Mureş, în valoare de 19,89 milioane lei (exact: 19.897.433 lei). Contractul se referă la consolidarea capacității unităților de învățământ pentru gestionarea crizei sanitare.

 

De asmenea, tot în martie 2022, au mai semnat contracte pentru gestionarea COVID-19 următoarele entități din județul Mureș: Inspectoratul de Învățământ Județean Mureș (în parteneriat cu 85 de unități de învățământ) – 11.670.059 lei pentru protejarea sănătății elevilor și profesorilor; tot Inspectoratul Județean Mureș (în parteneriat cu 103 de unități școlare) – 1.031.887 lei tot pentru protejarea siguranței sănătății elevilor și profesorilor; orașul Ungheni – 287.858 lei pentru achiziție echipamente medicale; comuna Sântana de Mureș – 124.098 lei pentru achiziție de echipamente medicale; comuna Chețani – 272.576 lei pentru dotarea unității de învățământ cu echipamente sanitare; comuna Rușii-Munți – 135.984 lei, pentru dotarea unității de învățământ cu echipamente sanitare; Comuna Mihaeșu de Câmpie – 99.255 lei pentru achiziție echipamente medicale.

 

* Foto: @Pojoslaw – Dreamstime

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Valabil si la spitale, dupa pandemie. Sa fie, sa manance si privatul un ban de la tatucul stat. Or msi fi si alti puscariasi care trebuie sa vanda teste, masini electrice, piscoturi si alte dotari pentru covid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare