TÂRGU MUREȘ – Câți bani va cheltui în 2019 Primăria pentru carburanți auto și de la ce benzinării va alimenta

0
354

COMBUSTIBIL. În ultimele zile ale anului 2018, Primăria Târgu Mureș a semnat contractul anual pentru livrarea combustibilului auto necesar în anul 2019.

 

Contractul prevede livrarea, timp de 12 luni, a unor cantități de benzină fără plumb și motorină care, însumate, pot să ajungă până la suma maximă de 1,1 milioane de lei (mai exact, 1.101.049,88 lei – sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu 236.276 de euro, respectiv o medie lunară de 19.689 de euro). Asta-i, practic, informația de bază a scrierii de față: Primăria Târgu Mureș poate cumpăra combustibil auto până la o medie de peste 19.600 de euro pe lună.

 

Modalitatea de plată a Primăriei Târgu Mureș va fi cea obișnuită pentru instituțiile publice, respectiv cu bonuri valorice de carburanți auto (BVCA). Și în 2019, mașinile Primăriei reședință de județ vor alimenta la benzinăriile Lukoil, firmă care are o relație deja istorică cu administrația condusă de Dorin Florea – un singur argument în acest sens: concesionarea. încă din 2008, pe o sumă modică, a terenului de acces la benzinăria Lukoil din Calea Sighișoarei, concesiune prelungită la finalul acestui an cu încă… 25 de ani (pentru suprafața de 119 metri pătrați, Lukoil plătește o redevență de… 374 de euro/an).

 

În Târgu Mureș sunt patru benzinării Lukoil (pe străzile Gheorghe Doja, Sinaia și 22 Decembrie 1989 și pe Calea Sighișoarei). Carburanții comercializați de SC Lukoil România sunt fabricați la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ