TÂRGU MUREȘ – Firma fostului „rege al parcărilor”, Horaţiu Moldovan, a revenit la Cornul Abundenței: mentenanța semafoarelor și marcajele rutiere

CONTRACT CIRCULAȚIE. Vă semnalăm un fapt (sau o faptă, depinde de cine lecturează) inițiată cu masca pe figură, în perioada inicipientă a pandemiei de coronaviroză, respectiv revenirea la Cornul Abundenței a unei firme controlate de fostului “rege al parcărilor” din Târgu Mureș, Horaţiu Moldovan, adică localnica Trafic Serv. Deocamdată, aceasta va încasa aproape 685.000 de lei.

 

Fericitul eveniment (masa, strigarea și darul) a avut loc după termenul de încercare de 2 ani în care administrația publică locală din Târgu Mureș a renunțat la contractul cu Trafic Serv, încredințând marcajele rutiere stradale și mentenanța semafoarelor unui sereleu din București, Teo Trans Consulting (controlat de Adrian Mugurel Teodorescu, fratele fostului director de achiziții din cadrul CNADNR, Răzvan Emil Teodorescu), o firmă lansată ca producătoare de… sandvișuri și, ulterior, metamorfozată ca expertă în vopsirea trecerilor de pietoni.

 

Asistăm, împreună, la o plăcută revenire a firmei lui Moldovan la masa la care se taie tortul lucrărilor de semnalizare rutieră orizontală și verticală și mentenanță pentru semafoarele din Tîrgu Mureș și am ținut să semnalăm acest fapt istoric.

 

Trafic Serv a mai mâncat din tortul acesta, peste 2,86 milioane de lei + TVA, în perioada 2016-2018, și probabil a simțit o profundă frustrare în ultimii 2 ani (2018-2020) văzând că tortul s-a mărit cu vreo 100.000 de euro, până la 3,27 milioane de lei + TVA, dar că-l mănâncă altcineva (respectiv, fratele-cui-trebuie Mugurel).

 

Doar o subliniere, de final, pentru persoanele bugetare (care ar trebui să fie) interesate: anul trecut, când firma fratelui-cui-trebuie Mugurel a încasat peste 1,8 milioane de lei de la Primăria Târgu Mureș, lucrarea presupunea că marcajele cu vopsea cu microbile din sticlă (reflectorizante) sunt garantate 2-3 ani (cele termoplastice, 3 ani), context în care nu am aflat exact ce mai vopsește Trafic Serv (pentru că marcajele-s brici și ar trebui să dureze până în anul 2022).

 

Dar cu siguranță găsește Întâiul Edil ce să le livreze de lucru, mai ales că în 14 iulie 2020 a semnat deja două contracte în acest sens, care totalizează aproape 685.000 de lei (133.628 de lei – pentru montaj și mentenanță semafoare și 550.761,36 lei – pentru marcaje rutiere), bani plătiți din bugetul orașului către firma lui Moldovan în următorul an (asta dacă nu se mai face vreun “subsecvent” și contractul va fi suplimentat).

 

Cătălin VISCHI

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare