TÂRGU MUREȘ – Municipalitatea vrea să cumpere cu 100.000 de euro o casă dărăpănată la marginea orașului și să mute acolo adăpostul de noapte

0
442

ADĂPOST DE NOAPTE. În Târgu Mureș, adăpostul de noapte pentru persoanele fără adăpost are capacitatea de cazare de 100 de persoane și funcționează de 20 de ani într-un fost cămin de nefamiliști cu trei etaje, situat pe strada Rozmarinului nr. 36.

 

Municipalitatea susține că în ultimii patru ani locatarii din zonă au reclamat de mai multe ori “comportamentul și deprinderile persoanelor asistate în cadrul centrului”: „Persoanele fără adăpost cu diferite dependențe (alcool, solvenți sau alte substanțe halucinogene) sau afecțiuni medicale au un tip de comportament care deranjează, tulbură liniștea locatarilor din blocurile vecine”.

 

Din această cauză, dar și pentru că structura actualului centru, compartimentat pe camere de maximum 20 de metri pătrați, „nu respectă condițiile prevăzute de normele legale din domeniu”, s-a propus mutarea adăpostului de noapte la periferia orașului, spre Mureșeni sat, acolo unde s-a identificat “un imobil potrivit pentru mutarea sediului serviciului social”.

 

În fapt, imobilul este mai nepotrivit decât cel care găzduiește acum adăpostul de noapte, fiind o casă de 540 metri pătrați, pe un nivel. E drept, are “pivniță și pod înalt” și „pereți groși din cărămidă”, spun „agenții imobiliari” ai Primăriei în tentativa de a cosmetiza propunerea. Casa e veche și necesită reparații capitale, mai puțin acoperișul.

 

Imobilul (foto dreapta) se află în proprietatea Agroind Mureșeni SA, situată pe fosta stradă Pionierilor (acum Vasile Lupu), la nr. 1, și costă (orientativ, zice Ștefan Ioan Oprișor, președintele Consiliului de Administrație) cam 100.000 de euro. Mai lasă ăia ceva, dar niciun oficial nu pomenește nimic despre costurile reparației capitale și nici despre cum o să ajungă asistații centrului la noua locație, aflată la marginea orașului – să nu spuneți ca ăia de la Primărie: “Cu autobuzul!”, că era o întrebare serioasă. În fine, achiziția rămâne, oricum, la vrerea aleșilor locali.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ