Târgu Mureș: O inundație de culori în sărbătoarea Tuturor Sfinților”

FLORI. Inundația de crizanteme colorează orașul Târgu Mureș în această perioadă. Piețe, magazine și hipermarketuri găzduiesc o varietate de tipuri și culori ale acestor flori speciale folosite pentru a împodobi mormintele în timpul Sărbătorii Tuturor Sfinților. Cu toate că florile sunt prezențe constante în centrul orașului, vânzările propriu-zise au început deja.

În centrul Târgu Mureșului, piața Trandafirilor este acoperită în petale de crizanteme, iar prețurile sunt variate, potrivite pentru toate buzunarele. Cu toate acestea, adevăratele vânzări au început doar recent, astfel încât cumpărătorii au acum ocazia de a alege dintr-o varietate de opțiuni.

Piața Mare din Cuza Vodă este, de asemenea, o destinație pentru cei care doresc să achiziționeze crizanteme deosebite, la prețuri accesibile, uneori chiar la jumătate de preț față de alte locații.

Producătorii locali se confruntă cu o concurență tot mai mare, ceea ce îi determină să vândă florile sub prețul de producție. Astfel, cumpărătorii pot beneficia de oferte avantajoase, cumpărând brațe întregi de crizanteme.

Pentru cei care doresc să cumpere și candele pentru morminte, acestea se vând la prețuri similare celor din anii precedenți.

În această seară, în Târgu Mureș și în alte zone din Transilvania, se sărbătorește Luminația, o sărbătoare care precede Sărbătoarea Tuturor Sfinților de pe 1 Noiembrie. În această noapte, cimitirele catolice și reformate vor străluci de lumină și culoare, transmițând un omagiu adormiților.

Biserica Ortodoxă și Greco-Catolică sărbătoresc pomenirea celor adormiți în prima sâmbătă a lunii, o tradiție menită să aducă aminte de cei plecați în lumea de dincolo înainte de Sărbătoarea Sfinților Arhangheli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare