Târgu Mureș obține locul 8 într-un studiu național de performanță urbană din România

STATISTICI. CITY INDEX este un instrument complex dedicat oferirii orașelor o imagine fidelă a realității actuale, facilitând compararea performanțelor și stabilirea obiectivelor de dezvoltare, dar și celebrarea progresului.

Studiul City Index analizează și sintetizează date din perioada 2022-2023 pentru cele 41 de municipii reședință de județ din România. Metodologia sa se bazează pe o abordare integrată care combină date statistice oficiale provenite din diverse surse, cu evaluări calitative ale rezidenților și turiștilor, colectate de pe platforme online precum TripAdvisor sau Google Places.

În cadrul acestui studiu, au fost selectați 51 de indicatori care acoperă diverse aspecte ale performanței urbane, grupați în trei componente principale: CALITATE, PROSPERITATE și VIBRAȚIE.

Târgu Mureș este prezentat drept un oraș al diversității etnice și religioase, fiind centrul administrativ, cultural și educațional al comunității maghiare din România de-a lungul secolelor. În rezultatele City Index, Târgu Mureș ocupă locul opt, reflectând astfel poziția sa în peisajul urbanistic și cultural al țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare