TÂRGU MUREȘ – Primarul Soós Zoltán și 22 din cei 23 de aleși în noul Consiliu Local depun astăzi jurământul

0
891

CONSTITUIRE CL TÂRGU MUREȘ. Luni, 26 octombrie 2020, de la ora 12.00, la sediul Primăriei municipiului Târgu Mureş, noul primar Soós Zoltán și consilierii aleşi la alegerile locale din data de 27 septembrie și validați de instanță vor depune jurământul în ședinţa de constituire a noului Consiliului Local Târgu Mureş.

 

Din cei 23 de consilieri locali, ar trebui să depună jurământul 22 (în cazul retragerii lui Marius Pașcan de pe lista consilierilor PMP nefiind încă comunicat/validat înlocuitorul de pe lista de supleanți, cel mai probabil acesta va fi Kiss Zoltán).

 

Noua conformație a Consiliului Local al municipiului reședință de județ, decisă de 49.483 cetățeni din cei 125.213 înscriși pe lista electorală (adică de 39,52% dintre târgumureșenii cu drept de  vot), are 11 consilieri UDMR (mai mult cu 1 decât în mandatul precedent), 4 consilieri PNL (cu 3 mai puțini decât în precentul mandat) și câte 2 consilieri PSD (cu 2 mai puțini decât în precedentul mandat), POL (cu 1 consilier mai puțin decât în precedentul mandat), Pro România și PMP (ultimele două partide nu au avut reprezentanți în precedentul mandat).

 

Practic, comparativ cu alegerile din 2016, spectrul politic reprezentativ din municipiul reședință de județ a crescut de la 4 partide (UDMR, PNL, PSD, POL) la 6 partide (în acest mandat au acces în CL Târgu Mureș și PMP și Pro România). Cei 22 de aleși locali validați de instanța de judecată sunt următorii:

 

 1. Tamási Zsolt József (UDMR)
 2. Portik Vilmos László (UDMR)
 3. Szabó Péter (UDMR)
 4. Frunda Csenge Orsolya (UDMR)
 5. Kelemen Atilla Márton (UDMR)
 6. Berecki Sándor (UDMR)
 7. Kakassy Blanka (UDMR)
 8. Iszlai Tamás (UDMR)
 9. Jakab István Attila (UDMR)
 10. Szabó Árpád (UDMR)
 11. Venczi Vidor Janos (UDMR)
 12. Suciu Horațiu (PNL)
 13. Molnar Ervin (PNL)
 14. György Alexandru (PNL)
 15. Voicu Bogdan Costin (PNL)
 16. Pescar Radu Mircea (PMP)
 17. Maior Sergiu Claudiu (Pro România)
 18. Moldovan Călin (Pro România)
 19. Papuc Sergiu Vasile (PSD)
 20. Pui Sebastian Emil (PSD)
 21. Bălaș Radu Florin (POL)
 22. Pápai László Zsolt (POL).

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ